|
|
Registros recuperados : 48 | |
4. | | SAMPAIO, K. B.; SILVA, F. A.; SILVA, L. M. da; OLIVEIRA, T. B.; QUEIROGA, R. de C. R. do E. Efeito da adição de preparado de uva isabel (Vitis labrusca L.) nas caracaterísticas físico-químicas de iogurte caprino. Higiene Alimentar, v. 31, n. 266/267, p. 4480-4484, mar./abr. 2017. Edição dos trabalhos apresentados no VIII Congresso Latino-Americano e XIV Congresso Brasileiro de Higienistas de Alimentos, IV Encontro Nacional de Vigilância de Zoonoses, VI Encontro do Sistema Brasileiro de Inspeção de Produtos de... Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
5. | | COSTA, R. G.; CARTAXO, F. Q.; SANTOS, N. M. dos; QUEIROGA, R. de C. R. do E. Carne caprina e ovina: composição lipídica e características sensoriais. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, Salvador, v. 9, n. 3, p. 497-506, jul./set, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
6. | | MELO NETO, B. A. de; MACIEL, J. F.; CALDAS, M. C. S.; QUEIROGA, R. de C. R. do E. Avaliação sensorial de pão de forma elaborado com soro de leite de cabra. Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes, Juiz de Fora, v. 61, n. 351, p. 67-70, jul./ago., 2006. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
8. | | OLIVEIRA, M. E. G. de; GARCIA, E. F.; QUEIROGA, R. de C. R. do E.; SOUZA, E. L. de. Technological, physicochemical and sensory characteristics of a Brazilian semi-hard goat cheese (coalho) with added probiotic lactic acid bacteria. Scientia Agricola, Piracicaba, v. 69, n. 6, 370-379, Nov./Dec. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
9. | | BATISTA, A. S. M.; COSTA, R. G.; GARRUTI, D. dos S.; MADRUGA, M. S.; QUEIROGA, R. de C. R. do E.; ARAÚJO FILHO, J. T. de. Effect of energy concentration in the diets on sensorial and chemical parameters of Morada Nova, Santa Inez and Santa Inez × Dorper lamb meat. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, v. 39, n. 9, p. 2017-2023, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
| |
10. | | FERNANDES, M. F.; BONFIM, M. A. D.; MEDEIROS, A. N. de; QUEIROGA, R. de C. R. do E.; SANTOS, S. F. dos; OLIVEIRA, L. S. Consumo e digestibilidade dos nutrientes de dietas de cabras leiteiras alimentadas com farelo de mamona destoxificado. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE CAPRINOS E OVINOS DE CORTE, 4.; FEIRA NACIONAL DO AGRONEGÓCIO DA CAPRINO-OVINOCULTURA DE CORTE, 3., 2009, João Pessoa. Anais... João Pessoa: EMEPA-PB, 2009. 3 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
11. | | MAIA, M. de O.; QUEIROGA, R. de C. R. do E.; MEDEIROS, A. N. de; COSTA, R. G.; BOMFIM, M. A. D.; FERNANDES, M. F. Consumo, digestibilidade de nutrientes e parâmetros sanguíneos de cabras mestiças Moxotó suplementadas com óleos de licuri ou mamona. Ciência Rural, v. 40, n. 1, p. 149-155, fev. 2010. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
12. | | MADRUGA, M. S.; VIEIRA, T. R. de L.; CUNHA, M. das G. G.; PEREIRA FILHO, J. M.; QUEIROGA, R. de C. R. do E.; SOUSA, W. H. de. Efeito de dietas com níveis crescentes de caroço de algodão integral sobre a composição química e o perfil de ácidos graxos da carne de cordeiros Santa Inês. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 37, n. 8, p. 1496-1502, ago., 2008. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
14. | | FERNANDES, M. F.; BOMFIM, M. A. D.; MEDEIROS, A. N. de; QUEIROGA, R. de C. R. do E.; SILVA, L. P. da; MAPURUNGA, P. A. Composição do leite de cabras alimentadas com farelo de mamona destoxificado. In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE CAPRINOS E OVINOS DE CORTE, 4.; FEIRA NACIONAL DO AGRONEGÓCIO DA CAPRINO-OVINOCULTURA DE CORTE, 3., 2009, João Pessoa. Anais... João Pessoa: EMEPA-PB, 2009. 3 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
15. | | MADRUGA, M. S.; MEDEIROS, E. J. L. de; SOUSA, W. H. de; CUNHA, M. das G. G.; PEREIRA FILHO, J. M.; QUEIROGA, R. de C. R. do E. Chemical composition and fat profile of meat from crossbred goats reared under feedlot systems. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 38, n. 3, p. 547-552, mar., 2009. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
16. | | MELO NETO, B. A. de; MACIEL, J. F.; CALDAS, M. C. S.; CARVALHO, E. A.; QUEIROGA, R. de C. R. do E. Avaliação físico-química de pão de forma elaborado com soro de leite de cabra. Revista do Instituto de Laticínios Cândido Tostes, Juiz de Fora, v. 62, n. 357, p. 99-104, jul./ago., 2007. Edição dos anais do 24o. Congresso Nacional de Laticínios, Juiz de Fora, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
17. | | COSTA, R. G.; MESQUITA, I. V. U.; QUEIROGA, R. de C. R. do E.; MEDEIROS, A. N. de; CARVALHO, F. R. de; BELTRÃO FILHO, E. M. Características químicas e sensoriais do leite de cabras Moxotó alimentadas com silagem de maniçoba. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, MG, v. 37, n. 4, p. 694-702, abr., 2008. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
18. | | COSTA, R. G.; BELTRÃO FILHO, E. M.; QUEIROGA, R. de C. R. do E.; MEDEIROS, A. N. de; OLIVEIRA, C. J. B. de; GUERRA, I. C. D. Características físico-químicas do leite de cabra comercializado no estado da Paraíba, Brasil. Revista do Instituto Adolfo Lutz, São Paulo, v. 66, n. 1, p. 136-141, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
19. | | FERNANDES, M. F.; QUEIROGA, R. de C. R. do E.; MEDEIROS, A. N. de; COSTA, R. G.; BOMFIM, M. A. D.; BRAGA, A. A. Características físico-químicas e perfil lipídico do leite de cabras mestiças Moxotó alimentadas com dietas suplementadas com óleo de semente de algodão ou de girassol. Revista Brasileira de Zootecnia, v. 37, n. 4, p. 703-710, abr. 2008. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
| |
20. | | BENEVIDES, S. D.; GARRUTI, D. dos S.; LAGUNA, L. E.; EGITO, A. S. do; SANTOS, K. M. O. dos; DELIZA, R.; QUEIROGA, R. de C. R. do E. Características sensoriais e aceitação de queijos caprinos como incentivo ao consumo de derivados de leite de cabra no Brasil. Cadernos de Ciência & Tecnologia, v. 38, n. 2, e26818, 2021. Título em inglês: Sensory characteristics and acceptance of caprine cheese as an incentive to the consumption of goat milk products in Brazil. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Unidades Centrais. |
| |
Registros recuperados : 48 | |
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
03/08/2004 |
Data da última atualização: |
30/03/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
BALBINO, L. C.; BRUAND, A.; BROSSARD, M.; GUIMARÃES, M. de F. |
Afiliação: |
LUIZ CARLOS BALBINO, CNPAF; ARY BRUAND; MICHEL BROSSARD; MARIA DE FATIMA GUIMARAES, UEL. |
Título: |
Comportement de la phase argileuse lors de la dessiccation dand des Ferralsols microagrégés du Brésil: rôle de la microstructure et de la matière organique. |
Ano de publicação: |
2001 |
Fonte/Imprenta: |
Comptes Rendus de L'Academie des Sciences. Serie I: Sciences de La Terre et des Planètes. Monterouge, n. 332, p. 673-680, 2001. |
Idioma: |
Francês |
Conteúdo: |
Behaviour of the clay fraction during desiccation in microaggregated Ferralsols from Brazil: role of microstructure and organic matter. The physical properties of the microaggregates of Ferralsols are still tinder discussion. Two sites were selected for srudy: in each site. one soil under a native savannah (Cerrado) and another one under pasture were studied. Samples were analysed in the laboratory by using scanning electron microscopy and mercury porosimetry and by measuring ths water content at -0.1 and -1.5 MPa potential. Results showed the presence of microaggregates 50 to 300 pm in size and bigger ones 500 to 1O00 pn in size. The latter were often packed in dense volumes 2 to 20 mm in size, which were numerous in the top soil under pasture. These dense volumes are casts and would result from an imbalance in the faunal population as a consequence of deforestation. Results showed also a shrinkage of the clayey phase for drying and this shrinkage increased with the carbon content of the soil. These results showed that microaggregates are not rigid fabrics and the significant role of organic matter in physical properties of the soils studied. c 3001 Académie des sciences I Éditions scientifiques et médicales Elsevier SAS. |
Palavras-Chave: |
Cast; Microaggregate; Organic carbon; Termite. |
Thesagro: |
Cerrado. |
Thesaurus NAL: |
Brazil; clay; shrinkage. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/233112/1/cras-2001.pdf
|
Marc: |
LEADER 02076naa a2200253 a 4500 001 1212450 005 2022-03-30 008 2001 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBALBINO, L. C. 245 $aComportement de la phase argileuse lors de la dessiccation dand des Ferralsols microagrégés du Brésil$brôle de la microstructure et de la matière organique.$h[electronic resource] 260 $c2001 520 $aBehaviour of the clay fraction during desiccation in microaggregated Ferralsols from Brazil: role of microstructure and organic matter. The physical properties of the microaggregates of Ferralsols are still tinder discussion. Two sites were selected for srudy: in each site. one soil under a native savannah (Cerrado) and another one under pasture were studied. Samples were analysed in the laboratory by using scanning electron microscopy and mercury porosimetry and by measuring ths water content at -0.1 and -1.5 MPa potential. Results showed the presence of microaggregates 50 to 300 pm in size and bigger ones 500 to 1O00 pn in size. The latter were often packed in dense volumes 2 to 20 mm in size, which were numerous in the top soil under pasture. These dense volumes are casts and would result from an imbalance in the faunal population as a consequence of deforestation. Results showed also a shrinkage of the clayey phase for drying and this shrinkage increased with the carbon content of the soil. These results showed that microaggregates are not rigid fabrics and the significant role of organic matter in physical properties of the soils studied. c 3001 Académie des sciences I Éditions scientifiques et médicales Elsevier SAS. 650 $aBrazil 650 $aclay 650 $ashrinkage 650 $aCerrado 653 $aCast 653 $aMicroaggregate 653 $aOrganic carbon 653 $aTermite 700 1 $aBRUAND, A. 700 1 $aBROSSARD, M. 700 1 $aGUIMARÃES, M. de F. 773 $tComptes Rendus de L'Academie des Sciences. Serie I: Sciences de La Terre et des Planètes. Monterouge$gn. 332, p. 673-680, 2001.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|